Una din discuțiile din anul 6 e despre tehnica de îmbulinat.
Majoritatea trec toate răspunsurile la final, dar cu risc mare de a decala răspunsurile, și e foarte time-consuming. Adică trebuie să te încadrezi să rezolvi întrebările în 3 ore ca să-ți lași o oră la sfârșit pentru îmbulinat. Și nu ai o monitorizare clară a încadrării tale în timp, adică nu știi dacă ești în grafic.
Alții îmbulinează câte 50 de grile odată, dar și aici e risc de decalare.
Eu la admitere și toată facultatea îmbulinam răspunsul la fiecare întrebare după ce o rezolvam. Dar aici e dezavantajul că trebuie să ai și caietul de întrebări, și borderoul așezate bine pe masă, aproape de tine, să ai loc pentru ambele, să ai poziție bună a mâinii ca să nu depășești conturul.
Dar pentru rezi mi-a recomandat un prieten (care a luat 885 de puncte în 2021) o tehnică și mai bună, care:
- îți permite să iei pauze din când în când de la rezolvat grile și doar să umpli buline
- are risc 0 să decalezi întrebări
- nu necesită să muți capul din borderou în caietul cu întrebări de 200 de ori
Practic, după fiecare întrebare rezolvată, tu marchezi direct în borderoul de răspuns variantele pe care le consideri corecte printr-un singur punct cu carioca în mijlocul bulinei. Nu umpli bulina. Nu o hașurezi. Doar pui un punct în interiorul ei.
Faci asta cu câteva zeci de grile, iar când vrei să-i dai creierului o pauză, iei borderoul în față și începi să umpli complet bulinele care au punctuleț în ele.
Așa nu trebuie să mai verifici caietul cu întrebări, e imposibil să decalezi pentru că răspunsurile sunt deja acolo, iar creierul tău chiar se relaxează în acele 5-10 minute de umplut buline.
Încercați și tehnica asta la următoarea simulare sau acasă. De asemenea, vă recomand să mergeți la măcar o simulare, nu neapărat pentru relevanța subiectelor și a clasamentului, ci mai ales ca să vă dați seama cum stați cu timpul și ce tehnică de îmbulinat vă e comodă.
Iar dacă vrei să-ți vină pe loc răspunsurile după ce citești o grilă, învață tabelele cu flashcardurile noastre online. Am făcut câte un set de flashcards din fiecare tabel din care s-au dat întrebări la rezidențiat în ultimii 3 ani, adică de când e actuala bibliografie, plus din multe alte paragrafe de tocit din care s-au făcut grile. Învață mai repede, mai pe termen lung și uită mai puțin!