Refer a friend and get % off! They'll get % off too.

Het Kleine Monologen Boekje

Elk jaar studeren talloze acteurs en artiesten, jong en oud, af aan toneelscholen, universiteiten en hogescholen. Ze stromen de bibliotheken en boekhandels binnen op zoek naar zoveel mogelijk referentiemateriaal om hen te helpen bij hun zoektocht naar werk.

Elke opening, elke auditie heeft een toespraak of een of ander kort optreden, nodig. Als acteur besteed ik een groot deel van mijn tijd aan het leren van toespraken en het verwerken van zoveel mogelijk toespraken - dit is hét hulpmiddel van de acteurs om het materiaal fris en gevarieerd te houden.

Toen ik afstudeerde, herinnerde ik me hoe moeilijk het was om moderne stukken te vinden waar ik me mee kon identificeren. Later ontdekte ik dat veel acteurs en studenten hetzelfde probleem hadden: stukken vinden die eigentijds waren.

Castingregisseurs en -producenten staan ??er vaak op dat de acteur iets fris en stimulerend laat zien - niet een fragment uit een toneelstuk dat honderden keren en door talloze artiesten is opgevoerd.

Het doel van de acteur bij een auditie moet zijn om een ??emotionele reis van begin tot eind te geven door middel van een stuk tekst, en niet alleen om kennis van een oeuvre aan te tonen.

In totaal zijn er twintig monologen die beheersbaar en veelzijdig zijn, bestaande uit tussen de 300 en 400 woorden.

 

You will get a PDF (173KB) file

€ 9.99

9.99

To be able to receive payments, please enter your payment details.

Discount has been applied.

Added to cart