Your Cart

Οι Ηλίθιοι είναι ανίκητοι!

On Sale
€4.95
Pay what you want: (minimum €4.95)
Added to cart
Preview

Η Μέθοδος Ro για την αντιμετώπισή τους και την αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων.


Ψυχολογικές εφαρμογές, ασκήσεις και παραδείγματα από την καθημερινή ζωή για αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων, καλύτερες σχέσεις, διαχείριση του στρες και ουσιαστική βελτίωση της ζωής.

Μάθετε πώς να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας, αλλάζοντας είτε
α) τις συνθήκες είτε β) την άποψή σας για τις συνθήκες.

Περιεχόμενα

Η φυσιολογική ζωή δεν είναι πάντα καλή. Το βιβλίο περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης του στρες με τίτλο Ζήτω το Στρες! Στη συνέχεια ο συγγραφέας περιγράφει με άφθονο χιούμορ, πρωτοτυπία και ευρηματικότητα την ημέρα του Δάνου Αγχώτη, ενός σύγχρονου Δον Κιχώτη, απόφοιτου της μεθόδου Ρο, ο οποίος δοκιμάζει να εφαρμόσει τη μέθοδο Ρο στην καθημερινή ζωή. Αντιμετωπίζει λοιπόν με θάρρος και στωικότητα τα θηρία και τους δράκους (τους ηλίθιους) του σύγχρονου κόσμου: τον/την παρτενέρ στην τουαλέτα, το γεματούλη στο ασανσέρ, την κυκλοφορία στο δρόμο, το αφεντικό και το δυσαρεστημένο πελάτη στη δουλειά, αλλά και το πιο δύσκολο άτομο - τον εαυτό του και τις παράλογες απαιτήσεις του.

Η διάθεση για χιούμορ, αλλά και η αποφασιστικότητα, η αφοσίωση στο στόχο (να μην αφήσει κανέναν κερατά να του χαλάσει τη μέρα, γιατί αυτή η μέρα είναι δικιά του!) και ο προσεκτικός σχεδιασμός ενός τρόπου δράσης για την κατάκτηση του στόχου διακρίνουν τον ήρωά μας από τους κοινούς θνητούς.

Το βιβλίο περιγράφει έναν αριθμό εφαρμοσμένων ψυχολογικών τεχνικών, συνδυασμένες με παραδείγματα και ασκήσεις για ουσιαστική βελτίωση της καθημερινής ζωής.

Δεν μπορείς να σταματήσεις τα πουλιά της ανησυχίας να πετάνε πάνω από το κεφάλι σου. Μπορείς όμως να τα εμποδίσεις να χτίσουν φωλιά πάνω στο κεφάλι σου.

Θεέ μου, δώσε μου το κουράγιο να αλλάξω αυτά που μπορώ να αλλάξω, τη γαλήνη (υπομονή) να δεχτώ αυτά που δεν μπορώ να αλλάξω και τη σοφία να καταλαβαίνω τη διαφορά, διδάσκουν οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί στις συναντήσεις τους. Οι περισσότεροι όμως την πατάμε στο τρίτο σημείο καθώς προσπαθούμε να αλλάξουμε πράγματα τα οποία είτε δεν αλλάζουν, είτε δεν αξίζουν το χρόνο και την ενέργειά μας.

Η επιτυχής αντιμετώπιση τόσο των σημαντικών δυσάρεστων γεγονότων όσο και των καθημερινών καταστάσεων περιλαμβάνει την ικανότητα να συνομιλείς σε λογικό τόνο με τον εαυτό σου. Να διαθέτεις την ψυχραιμία να κάνεις ένα time-out ώστε να θέτεις και να απαντάς μια σειρά ερωτήσεων όπως οι ακόλουθες:

- Μπορώ να κάνω κάτι άμεσα για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα;
- Αξίζει το χρόνο και την ενέργειά μου;
- Με ποιον τρόπο με βοηθά η παρούσα συμπεριφορά μου να αντιμετωπίσω το πρόβλημα;
- Τι μπορεί να συμβεί στον οργανισμό μου εάν συνεχίσω να είμαι σε ένα στάδιο παραφροσύνης ή κατάθλιψης;
- Πόσο χρόνο θα παραμείνω σε αυτή την κατάσταση;
- Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτήν την αποτυχία;
- Τι έχω μάθει από την κατάσταση;
- Τι το καλό βλέπω σε όλα αυτά;Δείτε σχόλια αναγνωστών εδώ

Περισσότερα: rodafinos.weebly.com
You will get the following files:
  • EPUB (3MB)
  • MOBI (5MB)

Από Πρίγκιπας Βάτραχος και ... Τούμπαλιν

€4.95+

Λογική και ... Παραλογική

€4.95+