Din kundvagn

Lär dig rita så folk förstår vad du menar

En kurs i grafisk facilitering och sketchnotes

Rita rätt. Inte snyggt.

Oavsett om du jobbar på ett kontor eller vill hålla en kurs online, så är det viktigt att folk förstår vad du menar.


Grafisk facilitering & sketchnotes handlar inte om att rita snyggt, utan om att rita rätt. Det vill säga så folk förstår vad du menar.


Den här kursen är en online-kurs vilket innebär att du kan gå kursen när du vill i din egen takt. Du får stöd av mig under tiden som du går kursen och du har tillgång till kursmaterialet så länge du önskar.

Gå kursen i din egen takt när du vill!

Engångsavgift

SEK1,200

Vem är den här kursen till för?

Svarta tavlan & powerpoint

Oavsett om du är lärare, ska hålla en presentation för presumtiva kunder eller brainstorma med kollegor är det ovärderligt att ha några kommunikativa ess i rockärmen.


En komplicerad process blir tydlig när någon kan skissa upp den så alla hänger med.


Om du har spelat Pictionary någon gång så förstår du vad jag menar: Det handlar inte om att rita snyggt, utan om att rita så ditt lag kan vinna.


Kreatörer & formgivare

Om du är konstnär eller kreatör så kommunicerar du förmodligen redan visuellt och med bild som främsta medium.


Men det som är självklart för dig är inte det för alla. Dina kunder till exempel.


I den här kursen får du lära dig tekniker och metoder som hjälper dig att kommunicera med kunden så enkelt som möjligt när du ska presentera ditt förslag. Så alla förstår.


Rita upp vad läraren säger

Som student vet du att det är mycket man ska lära sig på en gång. Helst ska man komma ihåg hälften också.


Studier visar att om man matar hjärnan med bilder, färg & form samtidigt som man lär sig något så kommer man ihåg betydligt mycket mer än om man bara läser text.


Med anteckningsverktygen du får lära dig i den här kursen kan du börja skissa dina anteckningar, både på papper och padda.

Curriculum

Om din instruktör

Jag heter Theresa och är serietecknare, slöjdfilmare och kursledare, och har sysslat med visuell kommunikation ett bra tag nu (sedan 1994).


Vid sidan av mitt serie- och filmskapande skapar och håller jag kurser eftersom jag älskar att lära ut saker till andra människor.


Jag har varit verksam inom folkbildningen i stort sett hela mitt vuxna liv, och det är nog därför jag tycker att det är så kul att lära ut saker på ett sätt som inte behöver vara krångligt eller svårt.


Gå kursen när du vill i din egen takt!

Engångsavgift

SEK1,200