Refer a friend and get % off! They'll get % off too.

Atlético og Real: Mindreværd og storhedsvanvid i Madrid

“Ved du, hvad forskellen på en Atléti-fan og Real Madrid-fan er?”, spurgte Fernando.
Jeg rystede på hovedet.
“En Real Madrid-fan vil vinde La Liga. En Atléti-fan vil have, at Barcelona vinder La Liga.”

2013/14-sæsonen var fænomenal for Atlético de Madrid, der – anført af Diego Simeone – sikrede sig sit første mesterskab i 18 år og var sekunder fra at nuppe den mest prestigefyldte pokal af dem alle, Champions League.

Atlético og Real: Mindreværd og storhedsvanvid i Madrid fortæller historien om traditionsklubbens successæson, men favner også meget bredere.

Med afsæt i sine egne erfaringer på Vicente Calderón, Madrids barer og de lokale fodboldbaner giver den i Madrid bosiddende forfatter Jens Peter Kaj Jensen et førstehåndsindtryk af forholdet mellem Atlético og Real.

Vi er med, når der snakkes VM 1986 nede på Bar Polo, hvor pedellen Jesús, den intellektuelle Javier, Miguel-Ángel og de andre nægter at tro på, at Danmark stillede med Elkjær, Lerby, Arnesen, Jesper Olsen OG Michael Laudrup ved én og samme slutrunde.

Vi er med til lokalopgør på Estadio Santiago Bernabéu, hvor Diego Costa forsøger at få Pepe smidt ud, Atlético-fansene hånligt synger "¡Cristiano huele bien!” (Christiano lugter godt), og kvinderne ryger en fed, når de skal bruge en pause fra de brovtne mænd.

Og så får vi naturligvis også alle anekdoterne med – lige fra dem om Atlético-klubpræsidenten Jesús Gils brutale, kriminelle manddrabsmetoder til den om Real-danskeren Henning Jensen, der i 1976 gik i demonstrativt eksil i sit sommerhus i Løkken for at gennemtvinge et skifte til den spanske kongeklub.

Atlético og Real: Mindreværd og storhedsvanvid i Madrid er en indføring i det komplekse forhold mellem Atlético og Real set fra Madrid, men det er også mere end dét. Det er en kærlighedseklæring til en kultur, hvor fodbold ikke bare er noget man spiller, ser og snakker: Det er noget, man lever.

You will get a PDF (715KB) file

DKK 25.00

DKK 25.00

Buy Now

Discount has been applied.

Added to cart
or
Add to Cart
Adding ...