Your Cart

Axion la Nasterea Domnului, glas I, de Macarie Ieromonahul - Μυστήριον ξένον

Axion la Praznicul Nașterii Domnului, glas I, de Macarie Ieromonahul, cu imaginile partiturilor adaugate, pentru o urmărire mai ușoară a cântărilor. Partitura a fost luata din volumul „Buchet Muzical Athonit - Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie” pg 577-578.


Sărbătoarea Naşterii Domnului (numită în popor Crăciunul), sărbătorită în fiecare an la 25 decembrie, ne aduce vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu făcut om, pentru mântuirea noastră. Naşterea Mântuitorului a avut loc la nouă luni după Întruparea Sa de la Duhul Sfânt, la Buna-Vestire, când Dumnezeu a trimis pe Arhanghelul Gavriil să vestească Fecioarei Maria: „Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine!”. Şi, primind ea graiul îngeresc şi zicând: ,,Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău!”, îndată S-a zămislit Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul şi Cuvântul lui Dumnezeu, în preacuratul ei pântece. Şi, după nouă luni, s-a dat poruncă de către Cezarul August să se înscrie toată lumea. Iar Iosif, logodnicul şi păzitorul Născătoarei de Dumnezeu, s-a suit la Betleem împreună cu ea, ca să se înscrie.


Şi, de vreme ce Fecioara urma să nască, neaflând loc de găzduire din pricina mulţimii oamenilor, a intrat într-o peşteră săracă, ce era şi loc de adăpostire turmelor, şi acolo L-a născut fără stricăciune şi fără durere pe Domnul nostru Iisus Hristos, L-a înfăşat ca pe un Prunc şi L-a pus în ieslea dobitoacelor pe El, Ziditorul tuturor, Cel ce a venit să ne mântuiască pe toţi de patimile cele dobitoceşti. Astfel s-a împlinit prorocia rostită de Miheia, cu peste 400 de ani mai înainte de venirea lui Hristos în lume: „Şi tu, Betleeme, pământul lui Iuda, nicidecum nu ești mai mic între căpeteniile lui Iuda, că din tine va ieşi Conducătorul, Care va paşte pe poporul Meu Israel” (Matei 2, 6; Miheia 5, 1).


CUMPARA - Chinonice duminicale, partea I: https://bit.ly/3kccSlR


CUMPARA - Chinonice duminicale, partea a II-a: https://bit.ly/3mksa9c


CUMPARA - Heruvice scurte si pe larg de Constantin Protopsaltul: https://bit.ly/3B8RTI2


SONDAJ LECTII DE PSALTICĂ: https://bit.ly/3wA4UZv


Cei care doriți să mă ajutați, puteți face o donație prin Paypal accesând link-ul acesta: https://bit.ly/3mp9pTe


ASCULTĂ AICI: