Your Cart

Catavasiile Învierii Domnului, pe larg, glasul 1, de Macarie Ieromonahul

Catavasiile Învierii Domnului sau Paștilor, pe larg, glasul 1, tonisite de Macarie Ieromonahul, cu imaginile partiturilor adăugate, pentru o urmărire mai ușoară a cântărilor. Partitura a fost extrasă din volumul „Irmologhion Catavasier”, Iași, 2020, pg. 219-225.


Canonul Învierii este mărturia Bisericii prin care este proclamată bucuria Învierii. Canonul Învierii este o ilustrare a locului pe care îl ocupă imnografia în Biserica Ortodoxă, în expresia sa bizantină, ca mijloc de impropriere a adevărurilor de credință. Autorii cărora le atribuim în mod tradițional acest poem celebru sunt Sfinții Grigorie de Nazianz și Ioan Damaschin. Prin caracterul său poetic, cât și riguros al expresiilor sale, canonul învierii contribuie într-o mare măsură la crearea unei atmosfere inconfundabile de sărbătoare. Cântarea bisericească prezintă experiența acestui început de comuniune deplină, ca o pornire a credincioșilor de a se îmbrățișa, de a privi ca frați și pe dușmani și de a-i ierta.


Elemente fundamentale ale tainei creștine, ca de exemplu trecerea Mării Roșii, care semnifică eliberarea întregii umanități din cătușele răului, sau vizitele femeilor la mormântul gol, evenimente de care trebuie să fie conștient fiecare participant la certitudinea propriei învieri după cea a lui Hristos, toate acestea sunt reluate și puse într-o permanentă interacțiune în canonul Sfintelor Paști.


CUMPĂRĂ - Chinonice duminicale, partea I: https://bit.ly/3kccSlR


CUMPĂRĂ - Chinonice duminicale, partea a II-a: https://bit.ly/3mksa9c


CUMPĂRĂ - Heruvice scurte si pe larg de Constantin Protopsaltul: https://bit.ly/3B8RTI2


Cei care doriți să mă ajutați, puteți face o donație prin Paypal accesând link-ul acesta: https://bit.ly/3mp9pTe


Acum mă puteți găsi și pe Spotify: https://spoti.fi/3AiEVaT


Sursă articol: https://www.crestinortodox.ro/slujbe-randuieli/canonul-invierii-124446.html


ASCULTĂ AICI: