Your Cart

INTELIGENȚA DIN UNDA - PARTICULĂ Ca, Mg, Zn

Poza: Kay John Yim



Atunci când se analizează o cazuistică suficient extinsă pe diferiți subiecți umani, de pildă lipsa de vitamine și minerale, s-a constatat că argumentele fizicii newtoniene și medicinii clasice sunt insuficiente. Dar, poate fi înțeleasă mult mai bine în cadrul teoriei cuantice ondulatorie a luminii, căreia îi datorăm o remarcă interesantă: componenta inteligenței raționale și emoționale în comportamentul echilibrat al energiei: aceasta se comportă simultan şi simetric sub forma de particulă și sub formă de undă circulară ondulatorie (asemeni undelor de pe suprafața apei) sau de undă spiralată, daca îi privim traiectoria în mișcare. Pe măsură ce energia străbate distanțe tot mai mari, își schimbă spectrul de lumină asemeni curcubeului, astfel că spre periferia spațiului unda își încetinește din viteza de deplasare și în cele din urmă, se încolăcește asemeni unui vortex în sine însuși, formând structura vibratorie de materie.


Luăm calciul din organism drept unul din exemplele de comportament spiralat al energiei în mişcare în materie. În tabelul periodic Mendeleev calciul se află în perioada a patra, care semnifică acțiunea, grupa a doua, care reprezintă contactul cu lumea. Astrologic, calciul este guvernat de planeta Saturn, aceasta este asociată cu maturitatea, părinții, persoanele de vârsta a treia, ordinea și disciplina și guvernează anatomic și organic scheletul osos, genunchii, splina, unghiile, dinții, urechea dreaptă, părul, pielea. Energia planetei ajută și în procese de echilibru ale organismului precum formarea cheagurilor de sânge; absența calciului duce la dezechilibre precum formarea calculilor renali. Global, calciul indică atitudinea cinstită, corectă, activitatea orientată către cunoaștere și lume, în special contactul și disponibilitatea de a învăța de la persoanele în vârstă, finalizată cu capacitatea de a decide drept.


Știința medicală confirmă: aproximativ 99% din totalitatea de calciu din organismul uman se află în oase și dinți. În os, calciul este prezent împreună cu alți ioni: sodiu, potasiu, magneziu (67%), fosfați, carbonați. Pe lângă rolul său structural, calciul are și roluri funcționale: calciul din sânge este esențial pentru a echilibra secreția unor hormoni, pentru a face inima să bată regulat, pentru trans­misia comen­zilor către mușchi (Saurn și Mercur) sau pentru coagu­larea sângelui. S-a desprins, astfel, nevoia de a identifica sursa sau cauza care determină lipsa de calciu din organism. Integrate și studiilor psihologice și spirituale, cercetările indică, prioritar, dezechilibre în mișcarea de rotație în spirală a fluxului energetic prefigurate de o gândire negativp și o atitudine amprentată de frica de a greși în activitățile întreprinse. Medicul primar Dorin Dragoș detaliază: “Simbolizează individul care observă exteriorul, dar mai ales se simte observat și evaluat în activitatea sa, ceea ce îl face nesigur în faptele sale și șovăielnic. Neavând curajul de a acționa, temându-se că ar putea greși, atrăgându-și critici despre modul în care își face datoria, el renunță să mai aibe inițiativă sau să acționeze așa cum simte sufletul său și cedează, din dorința de a fi acceptat.[…] timorat de presiunile pe care mediul le exercită, preferă să renunțe la ceea ce îi este propriu. Aceste conveniențe îi dirijează faptele, substituindu-se propriei capacităţi de decizie.” Tributară fricii de a greși este și îndoiala și nesiguranța de sine, tendința de a ceda pentru a nu genera reproșuri sau conflicte, atitudini care potrivit cercetătorului Jurgen Becker duc la o lipsă de magneziu în organism. Magneziul este guvernat de Soare, drept urmare în procesul de reechilibrare al circuitelor energetice privind generarea de particule suntem invitați la optimism, cunoaștere și disciplină cu ajutorul voinței și curajului.


Suntem ființe inteligente și precum natura înconjuratoare, avem puterea de a ne regenera de la sine cu undele energetice ale gândiri pozitive ale sufletului; ușor, ușor ne curățăm de frici, prindem curaj să interacționăm și să avem din nou încredere în oameni. Această forță spiralată energetică a gândului se dovedeşte a fi deosebit de eficientă, întrucât este încărcată cu energii universale creatoare adaptate corpului nostru prin intermediul planetelor Pluton și Marte și se structurează în particule de fier, necesare fixării calciului în organism. Fierul este guvernat de Marte şi marchează o etapă crucială în dinamica actiunii, și anume depășirea îndoielii provenită din raportarea la ceilalți (critici, ego); se reușește cu fermitate și stăruință


Cu totii vrem să începem o activitate nouă, să ne creăm un stil de viață mai bun, însă când îndoiala începe să prindă rădăcini lăuntrice, nu putem evolua. Numai prin cunoașere, initiativă și efort sustinut marțian, perseverența și disciplina saturniană creăm simultan și simetric atât un câmp energetic protector, cât și particule de Ca, Mg, Fe. Mai mult, sub acțiunea cristalelor vindecătoare care conţin magneziu (magnezit, spinel etc.), fier (pirită, hematit, magnetit, acvamarin, ametist, jasp etc.), calciu (nefrit), tendința de ne lăsa compleșiți de îndoieli sau de a ne subordona comportamentul unor impuneri superioare este sublimată în sensibilitate și deschidere către ceilalți, în bună înțelegere și empatizare, în curaj, pragmatism și perseverență. 


Articol publicat în revista Cosmos, București, iunie, 2017