Refer a friend and get % off! They'll get % off too.

Ο Παρφές - Ηλεκτρονικό

Περισσότερες πληροφορίες
Ο Παρφές, ένα αγόρι που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από παγωτό, μετακόμισε πρόσφατα με τους γονείς του από τον Βόρειο Πόλο σε μια νέα χώρα του Νότου, σε μια νέα κατοικία, σε μια νέα ζωή.
Οι νέοι του συμμαθητές θα τον αποδεχτούν ή θα του δυσχεράνουν τη ζωή του στο σχολείο;
 Ένα παραμύθι που αγγίζει ένα μείζον πρόβλημα της σύγχρονης εποχής μας και βασανίζει πολλούς, γονείς, εκπαιδευτικούς και κυρίως μαθητές στη μικρή κοινωνία του σχολείου: τον σχολικό εκφοβισμό (bullying).

Συγγραφέας: Σοφιάννα Παϊδούση
Εικονογράφος: Πηνελόπη Λάζαρη
Ηλικία: από 4 ετών
Σελίδες: 80
Έντυπο βιβλίο, Fairytale, Picture book, full color
Αθήνα, Ιούλιος 2019

--«Φύλακας άγγελος» ο Στρατηγός Μανώλης Σφακιανάκης & η Κέλλυ Ιωάννου
-4 ψυχολόγοι «μπαίνουν» στην ιστορία & παίρνουν τη θέση ενός ήρωα Εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα & τη Γερμανία γράφουν δραστηριότητες δημιουργικής γραφής & θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς
-7μελής all star team (μουσικοί, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς, ηθοποιοί & θεατρολόγοι) αφηγείται την ιστορία (στο Studio Dare) 
-Η τραγουδοποιός, Μιχαέλα Κυργιαφίνη, μας χαρίζει αποκλειστικά το μουσικό «Παιδί» της!
-Η μουσικός, Βάσω Μιχαηλίδου, γράφει μουσική με το ακορντεόν της!
-Extra Bonus: Δραματοποιημένος μονόλογος από τον ηθοποιό Δημήτρη Γιώτη!

ΚΡΙΤΙΚΕΣ:
«Ο Παρφές» της Σοφιάννας Παϊδούση, αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα βιβλία γύρω από ένα θέμα πάντα επίκαιρο που αφορά κάθε σχολείο σε κάθε γωνιά του κόσμου, το σχολικό εκφοβισμό ή αλλιώς bullying. Η παραστατική και γεμάτη συναισθήματα αφήγηση της ιστορίας, συμπληρώνεται από τις χρωματιστές και προσεγμένες εικόνες της Πηνελόπης Λάζαρη. Κείμενο και εικονογράφηση συνδυάζονται αρμονικά δημιουργώντας ένα έντονο αποτέλεσμα που ταξιδεύει τον αναγνώστη στο σχολείο του Σιδερή και του Παρφέ και τον βοηθάει να νιώσει μέρος της ιστορίας.

Και αν αυτά δεν ήταν ήδη αρκετά, το παραμύθι αυτό συμπληρώνεται από κείμενα και προτάσεις καταξιωμένων εκπαιδευτικών και ψυχολόγων. Μετά το τέλος της αφήγησης ο αναγνώστης μπορεί να βρει προσεκτικά σχεδιασμένες δημιουργικές δραστηριότητες και θεατρικά παιχνίδια που μπορούν να εφαρμοστούν μέσα σε μία σχολική τάξη, ώστε να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και δεσίματος, αλλά και να αναπτυχθεί η σημαντικότατη ικανότητα της ενσυναίσθησης. Επιπλέον, στο βιβλίο περιέχονται κείμενα ψυχολόγων οι οποίοι εκφράζουν τις θέσεις και τις απόψεις τους πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, ενώ υπάρχουν μέχρι και σελίδες για ζωγραφική για τους μικρούς αναγνώστες. Ακόμα και όταν κλείσει κανείς τις σελίδες του βιβλίου μπορεί να συνεχίσει να νιώθει μέρος της ιστορίας ακούγοντας την ηχογραφημένη αφήγηση και το τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για να τη συνοδέψει.

Η Σοφιάννα Παϊδούση δημιούργησε ένα εξαιρετικό παραμύθι για μεγάλα παιδιά που προσφέρει μια ολοκληρωμένη ματιά πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Πρόκειται για ένα βιβλίο που μπορεί να μάθει πολλά στα παιδιά για την ψυχολογία όχι μόνο του θύματος, αλλά και του θύτη, για το ρόλο που πρέπει να έχει ο παρατηρητής, για την ενσυναίσθηση και για τη δύναμη της συγχώρεσης. «Ο Παρφές», το πιο γλυκό αγόρι του κόσμου, σίγουρα θα αφήσει λίγο από το παγωτό του στην καρδιά σας και θα σας κάνει να τον αγαπήσετε."
Bookfeed.gr

"Ένα καταπληκτικό παραμύθι για τον σχολικό εκφοβισμό μέσα από χρώματα και εικόνες".
kerkyrasimera.gr

"Μια ιστορία που συστήνω ανεπιφύλακτα σε γονείς να την διαβάσουν με τα παιδιά τους και σε εκπαιδευτικούς με τους μαθητές τους. Το βιβλίο εκτός από την διδακτική ιστορία περιλαμβάνει τα σχόλια και τις πολύτιμες συμβουλές μιας άρτια καταρτισμένης και έμπειρης ομάδας ειδικών σχετικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δε αποτελούν και οι τρεις βιωματικές δραστηριότητες εναλλαγής ρόλων οι οποίες ενισχύουν τη φαρέτρα των εκπαιδευτικών στη μάχη κατά του σχολικού εκφοβισμού."
olagiatopaidi.gr

"Ένα παραμύθι που ανακατεύει τη φαντασία και την πραγματικότητα για να μιλήσει με έναν δικό του γλυκό τρόπο για την επιθετικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό στο σχολείο.
Η συγγραφέας Σοφιάννα Παϊδούση, δημιουργεί με το δικό της μοναδικό και δροσερό τρόπο την ιστορία και προτείνει μια λύση ...και όχι μόνο.
Μια ιστορία για μικρά και μεγάλα παιδιά, για θύματα και θύτες για να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη".
diabazoume.gr

You will get a PDF (46MB) file

€ 4.90

4.90

Buy Now

Discount has been applied.

Added to cart
or
Add to Cart
Adding ...