Your Cart

Regnbågs-sjal Virkmönster

On Sale
SEK35.75
SEK35.75
Added to cart

När du virkar denna sjal får du prova på att ”Måla med garn” för att uppnå fina färgeffekter och vågorna görs genom att virka sicksack-mönster.

Material:  1 x 50g härva i tunt garn (passande för stickor ca 2.25 – 3.5) i var och en av dessa färger - Ouch (röd), Wow (orange), Woah (gul), Hum (grön), Gosh (blå), Phew (indigo), Ah (violett) från The house of Hemp.

Om du köper 2 härvor av varje färg så kommer du med all sannolikhet att ha tillräckligt för att virka två sjalar med ränderna i samma ordning och en sjal med motsatt ordning på färgerna.

Det borde finnas tillräckligt mycket garn kvar av nystanen för att räcka till ytterligare en sjal, fastän mindre, med ränderna i omvänd ordning.

Om du inte vill virka en sjal med hampa-garn så kan du använda vilket tunt garn som helst och få en sjal i samma storlek så länge du virkar med dubbelt garn.

Hampa är en ganska styv fiber och den luktar lite grann när man virkar med den. Lukten försvinner ganska fort så snart du har tvättat den och ju mer du tvättar den ju mjukare blir den.

Virkfasthet:   14 st x 7 varv = 10 x 10 cm

Tillbehör  4.50mm virknål och en synål för att sy in garnändarna.

You will get the following files:
  • PDF (55KB)
  • PDF (589KB)

Boho-väska Virkmönster

SEK35.75

Mössa och vantar virkmönster

SEK35.75

Varma mys-tofflor Virkmönster

SEK35.75

En lång och en kort Virkmönster

SEK46.75