Your Cart

Meer doen met memoQ: Machinevertaling

On Sale
€18.00
€18.00
Added to cart
memoQ Inside Out: Machinevertaling

Wat is het?
Een uitgebreid e-book over machinevertaling (MT) in memoQ, met gedetailleerde instructies voor het configureren van MT-instellingen, het toepassen van MT in diverse modi (interactief, voorvertaling, MT-concordantie, MatchPatch met MT) en het beoordelen van de bruikbaarheid van een bepaalde vertaalmachine. Er is ook informatie over de mogelijkheden om het gebruik van MT in een project te verbergen en te detecteren. De scenario’s voor de configuratie en het gebruik van pseudovertalingen worden ook besproken.
(Voor het gebruik van MT in memoQ is betaalde toegang tot een vertaalmachine vereist.)

Wat is het niet?
Een algemene handleiding over machinevertaling. Ik ga u niet vertellen welke vertaalmachine u moet gebruiken, maar u krijgt handvatten waarmee u de verschillende vertaalmachines in uw talencombinaties en expertisegebieden objectief kunt beoordelen.

Voor wie is het?
Vertalers en projectmanagers die met memoQ en machine- en voorvertalingen werken of dat van plan zijn, en die de basis willen leren, hun kennis willen verdiepen of processen willen verbeteren.

Koop het als:
  • MT in memoQ wilt gaan gebruiken, maar u niet zeker weet hoe dat moet.
  • MT al gebruikt, maar u het potentieel ervan volledig wilt benutten.
  • wilt weten hoe u de voor- en nadelen van MT kunt beoordelen en/of de bruikbaarheid van verschillende vertaalmachines kunt vergelijken.
  • wilt weten of het beter is om een machinevertaling na te bewerken of om een blanco vertaling te maken en deze zo nodig te corrigeren.
  • als projectmanager wilt weten wat de efficiëntste manier is om MT te gebruiken en of vertalers zich houden aan een MT-verbod.
You will get a PDF (3MB) file
No products found