ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

by Alexandros Niklan

Στον σημερινό κόσμο το θέμα της προσωπικής ασφάλειας έχει εξελιχθεί σε μείζον ζήτημα. Ειδικά όταν αυτό αφορά την ευάλωτη κατάσταση των πολιτών σε περιπτώσεις τρομοκρατικής επίθεσης όπου θα πρέπει να μπορέσει να προστατευτεί όπως μπορεί , για το ελάχιστο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την έλευση των Αρχών.

Μέχρι σήμερα , οι περισσότερες Αρχές του κόσμου έχουν ήδη εκδώσει οδηγίες του τύπου τρέξε-κρύψου-επικοινώνησε ή τρέξε-κρύψου και αν δεν μπορείς να διαφύγεις - αντέδρασε. Όμως εκείνο που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι οι πολίτες δεν είναι ούτε στρατιωτικοί, ούτε μυστικοί πράκτορες. Για να είμαστε ρεαλιστές, οι περισσότεροι δεν έχουν σχέση με μέτρα προστασίας, ενώ οδηγίες που είναι σύνθετες, τους μπερδεύουν και τους κάνουν να βγούν εκτός του καθημερινού κύκλου εργασιών τους , τρομάζοντας και δυσκολεύοντας τους.

Αν είναι τώρα πολύ απλές οδηγίες, τότε έχουν κενά ερμηνείας και προφανώς δημιουργούν ανασφάλειες όπου επαγωγικά καθιστούν τις απλές οδηγίες ως μη άξιες προσοχής από τον μέσο πολίτη.

Να τονίσω εδώ πώς είναι δοκίμιο για απλούς πολίτες. Το δοκίμιο δεν απευθύνεται σε εκπαιδευμένους πολίτες από σχολεία τακτικής και ασφάλειας, ούτε για ειδικούς τομέα προστασίας και ασφάλειας και φυσικά είναι συμβουλές που δεν υποκαθιστούν οδηγίες κατά τόπους Αρχών.

 2MB size -- 22 pages -- PDF format.

 

You will get a PDF (2MB) file.

€ 2.00

2.00

Buy Now

Discount has been applied.

Added to cart