Your Cart

Swedish YASAT Yâsha' Ahayah Bibeln Skrifterna Aleph Tav

On Sale
CAD6.25
CA$6.25
Added to cart
Yasha Ahayah Bible Scriptures Aleph Tav (YASAT) som kommer ut från Babylon är en engelsk version efter Antioch (protestantiskt) ord från 1769 King James Bible (KJV), Textus Receptus, Peshitta och den judiska Aleppo Codex. Denna skrift återställer Messias Yasas namn som tagits från det äldsta grekiska NT, Codex Sinaticus använder "nomina sacra" (Iota Sigma), som är YASHA i forntida Paleo hebreiska. Tjugo andra Alexandrian Papyrus pergamentfragment från 300AD eller tidigare bekräftar också detta. Denna skriftforskning använder både Antiochia (protestantisk / judisk) TEXT "ORD" och Alexandrian (katolsk) "NAME" -rad för Messias.
Under medeltiden kallade judarna som förkastade Messias hans namn Yeshu harasha eller Yeshu rasha med Yeshu som en förkortning för formeln "får hans namn och minne utplånas" (se Toledot Yeshu). Detta är mycket nära Yasha vilket betyder Frälsare på hebreiska. Här för första gången är en bokstavlig översättning av skrifterna med det heliga namnet Ahayah och Yasha, återställd och bevarad. Visste du i varje bibelöversättning inklusive KJV att vår himmelske Faders personliga namn Ahayah har tagits ut och ersatts med titlar och till och med namn på hedniska gudar mer än 10 000 gånger? YASAT är utformad för dem som vill läsa ordet som det var tänkt att vara genom att komma ut från Babylon som dyrkade utländska gudar. Ge ära till Ahayah och Yasha och inte hedniska gudar, som Herre, Gud, Elohim, EL, Jehova och Jesus för att nämna några. Denna skrift ersätter också "lag" med "Torah Law", eftersom lagen gavs till Moses på tempelberget och många förvirrar LAGEN med de hedniska lagarna som finns i samhället.
Vid denna andra publicering har jag återställt de paleo hebreiska piktografiska namnen. Jag har slutat återställa Aleph Tav i Gamla testamentet. Messias kallar sig Aleph och Tav i Uppenbarelseboken 1: 8 i Messianic Peshitta och den återställs här. Jag har också återställt det ursprungliga märket av odjuret som finns i Uppenbarelseboken 13:18. Ahlahayam används nu istället för den hedniska Elohim eller Ishi-ohim, Adana används istället för Adonai (Adonis). Ah-Yasha används istället för Ishi Hosea 2:16 som togs direkt från Paleo hebreiska och är ett annat fast exempel på hur Fadern har samma namn som Son "YASHA" som uppfyller Johannes 5:43. Många vanliga termer som används i de flesta biblar idag har hedniskt ursprung, så jag har undersökt renare termer att använda och har dokumenterat dem på baksidan av denna bok såväl som på min webbplats ahayah.com under "PAGAN TERMS" för att hjälpa till att uppfylla Exodus 23:13.

Om författaren: Timothy Sorsdahls bakgrund är civilingenjör, konstnär och uppfinnare. För åtta år sedan blev han intresserad av att hitta sanningen till treenigheten, och han kunde inte hitta den i Skrifterna. Men han hittade echaden, i Paleo hebreiska är det Ahcad som är enad enhet, 5 Mosebok 6: 4 och den återställs här. Trinity uppfanns av en man vid namn Tertullian som skrev Liber De Palio och så finns det inget liv från att följa den. Därifrån forskade han efter sitt heliga namn. Timoteus trodde att det var Yahweh (YHWH), men 2 Mosebok 3:14 visar tydligt på hebreiska att hans heliga namn är Ahayah (AHYH). YaSAT är utformad för dem som vill läsa ordet som det var tänkt att vara. Ge ära till Ahayah och inte hedniska gudar. Så han kände sig kallad att göra en version av Skrifterna som har Ahayah Fadern, Yasha Sonen, Yashayah (vår Frälsare), som båda delar SAMT NAMN "HAYAH" som uppfyller Johannes 5:43. YaSAT Study Bible hjälper till att öppna en dörr till de messianska rötterna till tron och de renare skrifterna hjälper till i bön och blir räddade. Både Fadern och Sonen säger att du måste känna till och ropa deras egna namn Apostlagärningarna 4:12, Rom 10: 9 och Rom 10:13.
You will get a PDF (14MB) file
No products found