George Bilikas

Ο Γιώργος Μπιλικάς είναι τραγουδοποιός και συγγραφέας, ενώ έχει συμμετάσχει κατά καιρούς και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους υποδυόμενος κάποιο ρόλο ή κάνοντας τη μουσική επένδυση. Σε σχέση με τη μουσική, είναι ένας αθεράπευτα ρομαντικός ροκάς, αλλά συγκυριακά και αφορμή των ταινιών κυρίως έχει διερευνήσει μουσικά και άλλα είδη, συνθέτοντας τραγούδια και γράφοντας στίχους. Η μεγάλη οθόνη τού πρόσφερε άλλη μία ευκαιρία να «ταξιδεύει», ενώ τα τελευταία χρόνια τον έχει κερδίσει η γραφή, όπου δημιουργεί νέους κόσμους με την πηγαία φαντασία του, πραγματοποιώντας και συνθέτοντας με τη μαγική του πένα, πλέον, ένα διαφορετικό «ταξίδεμα», όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους αναγνώστες του.
    
Ο Γιώργος είναι ευγενική ψυχή. Τον διακρίνει, μία ευγένεια, που γίνεται αμέσως εμφανής, τόσο με την απαλή και βαθιά φωνή του όσο και με την ηρεμία στις κινήσεις του. Παρότι κρύβονται πολλές ιστορίες στην εμπειρική του παρακαταθήκη, και λόγω καταγωγής αλλά και λόγω της προσωπικής του πορείας, χρειάζεται κάποιος να τον συναναστραφεί αρκετά, για να αρχίσουν να αποκαλύπτονται ένας-ένας οι μικροί του θησαυροί, γιατί η διακριτικότητά του αφήνει το στίγμα της εσωτερικής δυναμικής του χωρίς να διαταράσσεται η αισθητική από οτιδήποτε ενοχλητικά πομπώδες ή κραυγαλέο. Και όχι γιατί είναι κρυψίνους ή ακοινώνητος, το αντίθετο μάλιστα, αλλά γιατί η αυτοπροβολή και η επανάπαυση σε «δάφνες» δε χαρακτηρίζουν όσους πιστεύουν ότι η περιπέτεια της δημιουργίας είναι μία συνεχής διαδρομή δίχως τέλος. Η πλούσια φαντασία του, είναι ικανή να ωθήσει σε ατέρμονες συζητήσεις, οι οποίες είναι άγνωστο σε ποια «Ιθάκη» ή σε ποια μανιασμένη θάλασσα θα οδηγήσουν, καθώς κάθε φορά ανοίγονται νέοι και άγνωστοι ορίζοντες. 

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έφαγε τα χρόνια του στα θρανία, αλλά αντί να γίνει αρχαιολόγος όπως αρχικά ήθελε, προτίμησε τα ωδεία, την τραγουδοποιία, και “έμπλεξε” με τις κιθάρες και τα synthesizers. Ίδρυσε τη  rock μπάντα των Θαρσείν Χρει, και τελικά, κατέληξε να κάνει αυτό που έκανε πάντα. Να γράφει. 

Ανάμεσα σε πεντάγραμμα και στίχους, σε lives και στούντιο, σε συνεντεύξεις και  άρθρα, σε ταινίες, ντοκιμαντέρ και soundtracks, σε ποιήματα, διηγήματα και μυθιστορήματα, σκαρώνει ταξίδια μέσα από τις ιστορίες που γράφει, και εκεί εκτονώνει το πάθος του για την ιστορία και την αρχαιολογία. 

Από το 1988 μέχρι το 1992 ασχολήθηκε με την ελεύθερη ραδιοφωνία ως παραγωγός μουσικών εκπομπών στους ραδιοφωνικούς σταθμούς 9,41 Επικοινωνία FM & Ράδιο Αιγαίο, ενώ από το 1993 ασχολείται με την ηχοληψία και την πρωτότυπη μουσική επένδυση σε ντοκιμαντέρ και σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. 

Είναι μέλος της Συντακτικής Ομάδας του musicheaven.eu στο οποίο αρθρογραφεί από το 2004, ενώ από το 2012 μέχρι και το 2016, συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. 

Γουστάρει τα καπέλα και τα φουλάρια, και οι φίλοι του είναι ελάχιστοι, αλλά αγαπημένοι. Διαβάζει, στο μετρό, στα τρένα του ΟΣΕ και στα αεροπλάνα, και όταν δεν γράφει ακούει μουσική. Είναι δε, μόνιμα ερωτευμένος με οτιδήποτε κάνει.