Refer a friend and get % off! They'll get % off too.

Outoa ohjelmointia - Esoteeriset ohjelmointikielet

A non-fiction book about the family of the esoteric programming language (Brainfuck, Piet, Befunge etc.), obviously also in the esoteric language of Finnish. Reviews include comments like "why", and "probably the most difficult book to get into but I sincerely hope that the 5 other people, besides the author dig this idea. Into a hole.".

Since this product is in Finnish, rest of the description will also be in Finnish. Trust me, you will not understand anything in this book unless you speak Finnish, so unless you do, please check the next book covering this topic.

Joka tapauksessa,

Esoteeriset ohjelmointikielet-kirja nyt myös ebookkina avoimen tieteen hengessä! Lataa ilmaiseksi, tai maksa muutama euro kirjailijan henkilökohtaiseen virkistysrahastoon. (Maksusta peritään normaalit verot ja muut jutut Payhipin toimesta, ei tarvitse pelätä veronkiertoa.)

Jos et halua tukea kirjailijaa mutta haluat maksaa jotain, voi käydä heittämässä muutaman kolikon johonkin hyväntekeväisyyteen kuten vaikkapa Mannerheimin Lastensuojeluliitolle.

-----------------

Oletko koskaan ajatellut miltä tuntuisi ohjelmoida piirtämällä kuvia, säveltämällä lauluja tai kirjoittamalla Shakespearelaista näytelmää? Ei se mitään, tästäkin huolimatta esoteeriset ohjelmointikielet tarjoavat sinulle mahdollisuuden tehdä niin.


Kirja esittelee seuraavat ohjelmointikielet: Brainfuck, Whitespace, Malbolge, Intolerant, Nih, Unneccessary, Shakespeare, Piet, Befunge, P”, INTERCAL, Biota, FALSE, Velato, ORK, Lilulalo, Taxi, Brainloller, Ook!, Blub, COW, Sansism, BIT, Chef, Var’aq, Ante, ARNOLDC, Pi, Beatnik, Entropy, Fugue, Prelude, Bitxtreme, Randwork, Lolcode, Kvikkalkul sekä muutaman muun, joista niistäkään et ole koskaan kuullut.

 
Esoteeriset ohjelmointikielet ovat kokoelma erikoisia, epätavallisia tai vain ja ainoastaan huvin vuoksi luotuja ohjelmointikieliä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö kielet olisi oikeita ohjelmointikieliä: Tässä kirjassa esitellään yli 30 erilaista esoteeristä ohjelmointikieltä, jotka kaikki pystyvät ainakin teoriassa ratkaisemaan minkä tahansa tietokoneella toteutettavan tehtävän ja joille on olemassa - tai ainakin ollut olemassa - jollain tietokoneella toimiva kehitysympäristö. 1800-luvun modernistiset taulut, ajo-ohjeet, näytelmäkäsikirjoitukset, merimieshenkiset haitarisoolot, kaikki pääsevät tämän kirjan ohjelmointikielissä toimimaan lähdekoodina.


Kirja on koottu siten, että sen asiasisällön ymmärtäminen ei vaadi erityistä ohjelmointiosaamista. Tämän vuoksi kirja sopii kaikille kustannustietoisille IT-alasta kiinnostuneille ihmisille: Tämän tietopaketin loppusummaksi jää alle euro per ohjelmointikieli. (Ja nyt vielä vähemmän - avoin ja ilmainen ebook kun on.)

 

-----------------

Alkuperäisversion 1. painos tammikuussa 2016, uudelleenjulkaisu ebookina toukokuussa 2018.

Tämä painos on e-kirjana julkaistu uusintapainos kirjasta ”Outoa Ohjelmointia – Esoteeriset ohjelmointikielet”, Jussi Pekka Kasurinen, ISBN 978-952-2912-44-2.

Erot alkuperäispainokseen johtuvat julkaisutekniikan vaihtumisesta, alkuperäiskustantajan toimittamista graafisista elementeistä luopumisesta, sekä siihen liittyvästä uudelleentaitosta. Kaiken kaikkiaan ulkoasu on insinööris-amatöörimäinen mutta kirja on sisällöllisesti täysin sama.

 

You will get a PDF (3MB) file

€ 0.00

Pay what you want:
(minimum €0.00)

Buy Now

Discount has been applied.

Added to cart
or
Add to Cart
Adding ...