Refer a friend and get % off! They'll get % off too.

Orczy Emma: Pimpernel Erdélyben (pdf)

A magyar származásű, később Angliában élő, világhírű írónő, Orczy Emma bárónő Vörös Pimpernel-sorozatához kapcsolódó regény!
   Peter Blakeney, a legendás Sir Percy Blakeney távoli leszármazottja nem csupán a nevét örökölte ükapjától! Amikor a Londonban élő úriember egyik ismerőse, az újságírónő Rosemary a Trianon utáni Erdélybe utazik, hogy az ottani helyzetről írjon tudósítást, veszélybe kerül az élete. Először kiderül, hogy az őt az országba hívó hataloméhes Naniescu tábornok a háttérből irányítja a szálakat, majd feltűnik egy áruló, aki a románoknak kémkedik, és a helyzet még rosszabbra fordul. Amikor Rosemary újdonsült magyar barátai a hatalom célkeresztjébe kerülnek, a Vörös Pimpernel elérkezettnek látja az időt arra, hogy akcióba lépjen.
   Csak a kor és a helyszín változott, az elnyomás, a zsarnokság továbbra is jelen van... és jelen van az a legyőzhetetlen szuperhős is, aki felveszi mindezzel a harcot és sosem veszít!
   Az Olvasó nem mást kap ettől az elejétől végéig izgalmas, fordulatos kalandregénytől, mint egy modern Pimpernel-történetet, ami a nem sokkal az I. világháború lezárását követően kialakult, korántsem megnyugtató állapotok közepette játszódik Erdélyben. A romantikus történet pillanatok alatt változik át kémtörténetté, majd változna valami még kevésbé romantikussá, ha nem lenne ott a Vörös Pimpernel, az elnyomottak védelmezője, a veszéllyel farkasszemet néző álruhás kalandor, aki ezúttal is rendet tesz!

PDF

You will get a PDF (13MB) file

HUF 350.00

HUF 350.00

Buy Now

Discount has been applied.

Added to cart
or
Add to Cart
Adding ...