Refer a friend and get % off! They'll get % off too.

iPad Les voor Absolute Beginners - Printable eBook - Voor Oma's & Opa's die nog nooit een smartphone of computer hebben aangeraakt

Printable eBook - iPad Les voor Oma's & Opa's 📗 

Help je opa of oma te denken van "Ik snap er niets van!" naar "Oh, het lukt gewoon, nu begint het interessant te worden".

Heeft jouw opa, oma of bekende een iPad, ingesteld en wel, maar wil het nog niet vlotten😥?
Het is nooit leuk om toe te geven dat het niet lukt... 😔
Zelf om hulp vragen is nog lastiger 🤐! 

Wat nou als... jij zelf geen tijd hebt om bijles te geven, maar tóch een helpende hand wil bieden🧐?
Dit cursusboek biedt uitkomst!

Lees hoe in de tekst hieronder....

Hoe blijven je grootouders en jij met elkaar in contact?

Opa of oma en jij wonen niet bij elkaar in de buurt. "Even langskomen" zit er nu helemaal niet in. Om elkaar dan toch te kunnen zien, en leuke dingen naar elkaar te sturen, geef jij je opa of oma een iPad. Of misschien kocht oma zelf die iPad. Beide dachten jullie dat het probleem daarmee zou zijn opgelost. De werkelijkheid is anders. 

Neem je opa. Je opa wil heel graag leren, maar is niet met smartphones en tech opgegroeid. Een zelfscankassa heeft hij nog nooit gebruikt, evenmin is er ooit een ov-chipkaart opgeladen. Digitale schermen vind hij maar eng. Zodra hij voor een digitaal scherm staat, raakt hij overweldigd en krijgt zijn zelfvertrouwen een deuk (al geeft hij dat niet toe). De teleurstelling neemt toe.

Opa of oma heeft een iPad. En nu?


Thuis oefent hij met z'n iPad. Alleen snapt hij er geen biet van. Het lukt niet. Wat gebeurt er op dat scherm, en hoe kan hij weten wat er gebeurt, en welke knop hij moet indrukken? Nu hoor ik je denken: "dan vraag je dat toch aan Google?", of "dan kijk je toch een YouTube-filmpje". 

Voor jou is dat geen kunst, maar wat nou als jouw oma of opa dat apparaat amper aan weet te zetten?😵Wat voor jou 'gewoon' is, is voor oma of opa lastig. Vergeet niet, dat dit iemand is die nog nooit zelfstandig iets heeft gegoogled. Iemand die voor informatie naar de televisie kijkt, de krant leest, en de aanbiedingen in de blaadjes bekijkt. NIET op het internet. 

Op dit probleem stuiten mijn oma en ik ook. Ik wil gifs (bewegende plaatjes) naar haar sturen. Ik wil dat ze zelfstandig in staat is mij een FaceTime-oproep te sturen wanneer het haar uitkomt. Zelf heeft ze aangegeven videos te willen bekijken, en het een en ander te willen leren.


Nu zul je denken dat de oplossingen te vinden valt in:

 • Een cursus op locatie! Dan kan iemand haarfijn uitleggen op welke knoppen je nu drukt.
 • YouTube videos 📽️ Zodat opa of oma eindeloos filmpjes kan kijken, ze pauzeren, en weer terugkijken.
 • Of nog beter: een website met geschreven teksten! Dan hoeft er niet worden gedrukt op knoppen en hoeft er alleen maar gelezen te worden.

Maar ho eens,
niet zo snel. Dat klinkt allemaal mooi, maar...

 • Oma vindt naar cursus gaan best leuk, maar het kost haar veel energie om zo'n hele onderneming te maken. Hoe houd je dat vol, en dat een of twee keer per week? Dat zou lastig, tijdrovend en prijzig kunnen worden🤔Bovendien is dit, zolang het coronavirus zich verspreid, absoluut geen optie.
 • YouTube videos zijn super handig om op afstand bijles en voorbeelden voor ogen te krijgen. Máár: Dan moet je eerst weten hoe je dat YouTube tevoorschijn haalt 🤔
 • 'Dan is een website toch voldoende?' Zou kunnen voor iemand die graag leest, máár ook dan moet je weten hoe je die website naar voren haalt 🤔

Met alle drie de bovenstaande scenario's hadden mijn oma en ik te kampen.


Ik zou haar 100% een-op-een bijles geven, maar dat gaat nou eenmaal lastig als je niet bij elkaar in de buurt woont. De huidige situatie rondom het coronavirus maakt het dat niet makkelijker. 

Maak het de leerling gemakkelijk - ontmoet de leerling waar hij of zij is


In het geval van opa's en oma's is dit: een geschreven tekst, op papier! Pas toen ik al het bovenstaande werk overbracht naar een handleiding als formaat, dus het Printable eBook, en dit boek uitprintte en naar oma opstuurde, toen pas voelde ze zich op haar gemak, en stond ze ervoor open deze nieuwe informatie op te nemen.  

"Goed, ontspannen geschreven, dat kan iedereen begrijpen." - Mijn oma (88 jaar), over haar op maat gemaakte cursusboek voor iPad-les 👵. Zij is niet met tech opgegroeid, een absolute beginner, en is inmiddels bij hoofdstuk 9!

Ze heeft me zelfs al een FaceTime-oproep gestuurd!!

 

⬆️ Hierboven het bericht dat ik deelde toen het was gelukt. We gaan de goede kant op!! 💪


Daarom geloof ik dat een how-to, een handleiding, in simpel geschreven tekst en verloop het beste zal helpen.

In het comfort van oma's of opa's eigen huis, en volledig in zijn of haar eigen tempo. Stap voor stap gaan we de basics bij langs, en hebben we als afsluiting iets interactiefs: namelijk een FaceTime oproep sturen. 

Zodat opa of oma:

 • Zijn of haar zelfvertrouwen weer terug krijgt 💪
 • Plezier gaat beleven in het spelen met de iPad 😍
 • Een stevige basis legt om de iPad-kennis verder op te bouwen
 • Jou zelfstandig kan FaceTimen, wanneer het hem of haar maar uitkomt!
 • Leert dat hij of zij véél meer kan dan gedacht werd 💪
 • En jij stoer kan zeggen: "Mijn oma is xx jaar en FaceTimed mij gewoon💁‍♀️💁‍♀️"

Wat krijg je? 👀


In dit allereerste cursusboek is het hoofddoel: enkele basics onder de knie krijgen, en de FaceTime app leren bedienen! Zodat jouw oma of opa met JOU kan bereiken wanneer het hem of haar uitkomt. Zodat er verbinding met elkaar kan worden gezocht. De ander zal in staat zijn wanneer hij of zij wil een FaceTime-oproep te sturen.

Alles is simpel geschreven, zonder deftige taal of vakjargon, zodat echt een ieder het kan begrijpen. Apps die ik laat zien leg ik stap-voor-stap, knop-voor-knop uit. Het formaat is een ‘ouderwetse’ handleiding ofwel cursusboek met etappes, zoals vooral oma’s en opa’s dat gewend zijn.

Wat vind je in dit boek:

 • 62 bladzijden met 11 lessen
 • Geschreven in lettertype 14
 • Oefenvragen (met antwoorden)
 • Een ‘voortgangsrapport’ achterin, met ruimte om iets in te kleuren na het afronden van elk hoofdstuk, en al het geleerde en gedachtes nogmaals op te schrijven  
 • Grote screenshots en kleurenfoto's van elementen op de iPad met beschrijving
 • Helder geschreven teksten in elk hoofdstuk die bijdragen aan het bereiken van het hoofddoel: FaceTimen!
 • Mocht je opa of oma een opfrisser hebben van hoe iets nou ook alweer moest, dan kan het boek er gewoon weer worden bij gepakt. De hoofdstukken ofwel lessen zijn in vraagvorm opgesomd. Zoek de vraag, en vind het antwoord in het desbetreffende hoofdstuk.


Voor WIE is het? 

Voor een oma of opa in jouw omgeving, óf iemand die de iPad net aan weet te krijgen, maar er méér mee doen nog lastig vindt. Daar helpt dit boek een beetje bij😉Print deze bundel uit, en stuur het op naar die oma of opa met iPad die wel wat bijles kan gebruiken.

"Ik zoek ook bijles. Is dit boek iets voor mij?"

Nee. Als je deze pagina zelfstandig hebt gevonden, dan is jouw kennis en kunde al gevorderd. Het cursusboek zou je kunnen helpen ter ondersteuning, of opfrissing van de basics. Maar als je deze website zelfstandig hebt gevonden, en zelfstandig al kunt navigeren, apps gebruikt en FaceTime-oproepen kunt sturen, dan zou ik je eerder wijzen naar de YouTube-pagina voor gratis videos, of naar de website


Waarom ik dit boek geschreven heb...

Er zijn talloze cursussen om mensen die ál met computers om kunnen gaan nóg technischer te maken (denk even aan alle heropleidingen voor programmeren, Data Science en dergelijke, wat natuurlijk super is!).

Maar hoe zit dat met de ouderen die al moeite hebben met iPads? Ik voel mij geroepen om mijn steentje bij te dragen.

Mijn oma zal zeker niet de enige zijn die een iPad bezit, maar moeite heeft ermee om te gaan. Mijn doel is om haar daarbij te helpen, zodat ze alles zelfstandig kan en zich zelfverzekerd voelt dat ze het ook gewoon kan! En zo ook andere oma's en opa's!

Nogmaals: Je hoeft niet met computers en smartphones opgegroeid te zijn om ermee om te kunnen gaan.

Zelfstandig door het leven blijven gaan, ook op latere leeftijd, is zo belangrijk. Net zoals contact houden met elkaar dat ook is. Help een opa of oma die je kent van zijn of haar iPad-angst af en vlot op weg in de digitale wereld 🎓

MIJN DOEL met dit eerste cursusboek is om anderen op weg te helpen hun iPad zodanig te kunnen bedienen, zodat ze deze cursus helemaal niet meer nodig hebben.

Hen op weg helpen zelfstandig informatie te vinden op Google, openingstijden van winkels te vinden, YouTube filmpjes kunnen kijken, en zelf boodschappen online kunnen bestellen of afspraken voor de kapper online boeken!
 En het begint hier.

Er is een Facebook-pagina en YouTube-kanaal waar ik mijn best doe inhoudelijk op elke reactie te reageren!

Help een oudere in jouw omgeving

Verwacht of hoop niet dat je opa of oma op magische wijze ineens wel met de iPad weet om te gaan🔮. Vooral als het al een half jaar, of langer niet lukt om de iPad zelf te bedienen. De kans is groot dat de ander je niet tot last wil zijn, en daarom denkt "Ik doe het zelf wel". Maar als jij doorhebt dat het eigenlijk nog niet lukt, dan kun je de ander toch een plezier doen?
 • Heb jij zelf geen tijd om iPad-bijles aan opa of oma te geven? 
 • Lukte het hem of haar al een half jaar of langer niet om de iPad te bedienen? 
 • Ligt dat apparaat al die tijd stof te vangen? 
Dan heeft degene hoogstwaarschijnlijk wat hulp nodig. Biedt die hulp aan, en wel met een handleiding wat gegarandeerd en gemakkelijk te begrijpen valt. 

Schenk dit cursusboek aan een oma of opa, waarvan je weet dat hij/zij een iPad heeft, maar er nog niet mee om weet te gaan. 

 • Print het cursusboek uit, en stuur het op naar je lievelingsoma of -opa!
 • Tip: voeg (voordat je het boek verstuurt aan jouw oma of opa) een notitie toe aan Hoofdstuk #9 met jóúw telefoonnummer of FaceTime-e-mailadres 😉Dan zie je het zodra hij of zij geslaagd is voor de cursus!💪
 • Koop dit Printable eBook nu. De betaling gaat via PayPal. Na de betaling krijg je het PDF-document direct in je postvak, waar je hem kunt downloaden, en uitprinten! En...
BONUS: Een PDF woordenlijst van vijf pagina's met termen die in het boek voorkomen en enkele andere termen waarvan het handig is ze te weten! 📑

 Laat het me vooral weten hoe het met onze leerlingen gaat, en hoe de iPad cursus hen bevalt! 

You will get the following files:

 • PDF (77KB)
 • PDF (4MB)

€ 4.99

4.99

Buy Now

Discount has been applied.

Added to cart
or
Add to Cart
Adding ...