Korta Kroppsscanningar

by Sophie Grace Meditationer

Samlingsskiva med kroppsscanningar tidigare utgivna som singlar. Meditationerna som är med är Kroppsscanning Mini, Kroppsscanning Mini 2 (Medelsvår) och Alternativ Kroppsscanning 2 (Medelsvår). alla tre meditationerna kommer i en originalversion och en version med binaural rytm i form av thetavågor. Du kan läsa mer om var och en av meditationerna nedan. 

 

Kroppsscanning Mini

Meditation om 6,5 minut där lyssnaren övar på att vara här och nu och vara medveten om sin kropp genom att fokusera på en kroppsdel i en minut. Denna övning upprepas tre gånger. I en vanlig kroppsscanning observerar man känslan i hela kroppen bit för bit. Genom att enbart välja tre delar blir meditationen perfekt för nybörjare som tycker övningen är lite svår och för de tillfällen när man inte har möjlighet att göra en hel kroppsscanning.

 Bakgrundsmusik av Christopher Lloyd Clarke på originalversionen och Silencio Music på Theta-versionen.

 

Kroppsscanning Mini 2 (Medelsvår)

Meditation om drygt 4,5 minuter där lyssnaren övar på att vara här och nu och vara medveten om sin kropp genom att fokusera på en kroppsdel i 30 sekunder minut. Denna övning upprepas tre gånger och sedan avlsutar man med att känna in känslan i hela kroppen som helhet. I en vanlig kroppsscanning observerar man känslan i hela kroppen bit för bit. Genom att enbart välja tre delar blir meditationen perfekt för de tillfällen när man inte har möjlighet att göra en hel kroppsscanning. Utöver att denna meditation är kortare än "Kroppsscanning Mini"så läggs inte någon tid på att förklara var kroppsscanning innebär mer konkret. Detta för att det blir tröttsamt i längden för vana "kroppsscannare". För nybörjare rekommenderar vi alltså att man gör "Kroppsscanning Mini" först tills man lärt sig vad det innebär.

 

Alternativ Kroppsscanning (Medelsvår)

I denna meditation, som är 8,5 minuter lång, övar lyssnaren på att vara här och nu och vara medveten om sin kropp genom att foksusera på känslan i olika kroppsdelar i 30 sekunder åt gången. Denna övning upprepas flera gånger och avslutas sedan med att man känner in känslan i kroppen som helhet. Meditationen har fått etiketten "medelsvår" eftersom vi inte ägnar någon extra til till att förklara processen kroppsscanning då vi tror att det blir tjatigt i längden för vana "kroppsscannare" att lyssna på varje gång. Nybörjade rekommenderar vi därför att testa "Kroppsscanning Mini" först för att bli varm i kläderna.

 

You will get the following files:

  • JPG (342KB)
  • MP3 (9MB)
  • MP3 (9MB)
  • MP3 (6MB)
  • MP3 (12MB)
  • MP3 (12MB)

SEK 50.00

SEK 50.00

Buy Now

Discount has been applied.

Added to cart