Refer a friend and get % off! They'll get % off too.

Panduan Mencari Pendapatan Sampingan.

MENGAWAL ALIRAN TUNAI


Senang sahaja jika anda benar-benar ingin mencari duit tambahan untuk berkahwin! Jika anda memang sudah buntu idea untuk kerja sampingan, apa yang paling mudah untuk anda lakukan adalah dengan berjimat! Hentikan sekarang juga segala perbelanjaan yang tidak perlu. Hentikan makan di luar. Hentikan aktiviti “shopping” yang tiada berkaitan dengan perkahwinan anda. Anda juga boleh mencuba berbincang dengan ahli keluarga perempuan supaya dapat mengurangkan bayaran hantaran maskahwin. Kadangkala pelik kami tengokkan, dah tahu pihak lelakinya tidak mampu, bayaran maskahwin masih melambung sehingga mencecah RM 15,000. Selepas itu sibuk si lelaki ini meminta derma sana-sini untuk berkahwin. Hentikan amalan yang tidak munasabah ini!


Antara kaedah-kaedah segera yang dapat menjimatkan wang anda adalah:


? Berhenti menggunakan kad kredit sama sekali. Jika anda mempunyai hutang kad kredit yang belum langsai, pastikan anda menyelesaikan segera untuk mengelakkan kadar faedah yang tinggi!
? Mebuat pindahan baki kad kredit atau Balance Transfer ke kad kredit yang lain untuk mendapatkan faedah yang lebih rendah. Pergi ke laman sesawang bank-bank tempatan, kaji kadar faedah yang dikenakan untuk Balance Transfer ini. Setahu kami Maybank, Citibank dan juga Standard Chartered ada menawarkan kadar faedah yang agak rendah.

You will get a PDF (432KB) file

MYR 40.00

MYR 40.00

Buy Now

Discount has been applied.

Added to cart
or
Add to Cart
Adding ...