Refer a friend and get % off! They'll get % off too.

Orczy Emma: A Vörös Pimpernel (epub)

A magyar származásű, később Angliában élő, világhírű írónő, Orczy Emma bárónő Vörös Pimpernel-sorozatának első része!
   A veszélyes kor vakmerő hősökért kiált! Az 1792-es franciaországi, őszi kivégzések során tömegével küldi guillotine alá az arisztokrácia még életben lévő képviselőit a rögtön ítélő bíróság. Párizs utcáit szigorúan ellenőrzik, megszökni a városból szinte lehetetlen. Úgy hullanak a fejek, akár a fákról a megsárult levelek!
   Nem olyan messze Párizstól, Angliában él Sir Percy Blakeney, a kissé lusta, piperkőc angol lord, imádott feleségével, a gyönyörű Marguerite St. Just francia színésznővel. Sir Percy tizenkilenc hozzá hasonló angol nemessel együtt tagja egy titkos társaságnak, ami a “Vörös Pimpernel Ligája” nevet viseli. Vezetőjük, a Vörös Pimpernel arról kapta a nevét, hogy egy azonos nevű virággal díszített kártyát hagy a helyszínen, valahányszor akcióba lép. Kilétét azonban titok fedi.
   Amikor a Vörös Pimpernel Franciaországba utazik, hogy kimenekítsen néhány arisztokratát a biztos halál karmából, szembekerül legveszedelmesebb ellenfelével, Chauvelin rendőrkopóval és hamarosan kiderül, hogy valóban olyan jól forgatja-e a kardot, mint rebesgetik róla, tényleg képes-e megszökni bármilyen börtönből, valamint az is, hogy kit rejt az álca, noha azt csak kevesen tudják meg!
   Íme a világ első szuperhőse, a legyőzhetetlen Vörös Pimpernel, aki valódi énjét homályban tartja, míg alteregója mindig győzedelmeskedik a gonoszság felett és megvédi a védelemre szorulókat!

EPUB

You will get a EPUB (601KB) file

HUF 350.00

HUF 350.00

Buy Now

Discount has been applied.

Added to cart
or
Add to Cart
Adding ...